Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Matthijs van Wijhe

Matthijs van Wijhe (1992) werd op 14-jarige leeftijd toegelaten tot de jong talentenklas van het Rotterdams Conservatorium, waar hij vervolgens zijn bachelordiploma behaalde bij Stéphane de May.  Matthijs vervolgde zijn studie bij Ellen Corver aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Verder Volgde Matthijs Masterclassen bij o.a. Jean-Bernard Pommier, Paul Lewis, Joanna Mcgregor, Bart van Oort, Kathryn Stott, Igor Roma en Ronald Brautigam.

Matthijs speelde in verschillende concertzalen in binnen- en buitenland zoals de Zeeuwse Concertzaal, het Muziekgebouw aan ’t IJ, Kammermusiksaal des Beethovenhauses Bonn, het Wilminktheater Enschede, de Arnold Schönberg Zaal, de Anton Filipszaal en de Eduard Flipse, Jurriaanse en Grote Zaal van de Doelen. Verder werkte Matthijs samen met o.a. het Doelenensemble, het Codarts Strijkorkest, het Codarts Slagwerkensemble, het Residentie Orkest en het Orchestre de Picardie. Eveneens werkte Matthijs samen met dirigenten als Arie van Beek, Jac van Steen en Ed Spanjaard.

Naast zijn interesse voor klassiek en romantisch repertoire, is Matthijs zeer actief op het gebied van de hedendaagse muziek. Zo gaf hij in 2015 de wereldpremière van Sam Wamper’s solocompositie ‘Fight’ die eveneens aan Matthijs werd opgedragen. Hetzelfde jaar gaf hij ook de wereldpremière van Sam Wamper’s pianoconcert ‘Maledizione’ met het Residentie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard.

Matthijs zet zich in het bijzonder in voor de hedendaagse muziek van Nederlandse bodem en werkte nauw samen met componisten als Peter-Jan Wagemans, Sam David Wamper, Robin de Raaff en Klaas de Vries.

in het kort

  • Pianist
  • Voorvechter voor de hedendaagse muziek
  • Veelgevraagde gast bij het Doelenensemble
MEER BATAVIEREN
Zoek