Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Jonathan Bonny

Jonathan Bonny

Jonathan Bonny (hij/die, °1992, Brugge) studeerde klassiek slagwerk aan de conservatoria van Gent, Helsinki en Den Haag. Momenteel is hij vooral actief als  componist, singer-songwriter en producer voor theater- en hedendaagse dansproducties.

Jonathan speelde/speelt o.a. bij Slagwerk Den Haag, Club Guy&Roni,  AskolSchönberg, Ensemble KLANG, Dutch National Opera en Orkater.  Diens composities werden  uitgevoerd  door  Spectra,  Diamanda  Dramm en Casco  Phil. Hij schreef muziek voor voorstellingen van o.a. Teddy’s Last Ride, Boost Producties, PeerGroup en Silbersee.

JÓRMA (die/diens) is het artpop alter ego van Jonathan. Met de steun van o.a. Station Noord ontwikkelt JÓRMA een unieke artistieke signatuur die muziek en popcultuur verbindt met theater, activisme en performance art. JÓRMA staat voor kwetsbaarheid en empathie en streeft ernaar om zo dicht mogelijk bij diens publiek te komen. Vanuit die verbinding wil die samen reflecteren over actuele maatschappelijke thema’s zoals gender, mentale gezondheid en (on)gelijkwaardigheid.

JÓRMA omschrijft zichzelf als een ‘music&context maker’ omdat die gelooft dat de context waarin diens muziek wordt gepresenteerd cruciaal is voor de beoogde connectie met het publiek. Door safe spaces te cureren waarin de muziek kan worden beleefd, worden luisteraars aangemoedigd om zich hierbij kwetsbaar op te stellen.

Website Jonathan Bonny

foto credits: Ruby Cruden, Yves Drieghe en Kelly Alexandre

 

 

 

 

 

In het kort

  • studeerde klassiek slagwerk aan de conservatoria van Gent, Helsinki en Den Haag
  • actief als performer, componist, singer-songwriter en producer
  • artpop alter ego: JÓRMA
  • uitgesproken queer, feminist en anti-racist
MEER BATAVIEREN
Zoek