Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Karen van Gilst

Karen van Gilst

Levenslust,
oogkleppen afslaan,
denken in oplossingen,
mogelijkheden creëren,
aanzetten tot anders denken, kijken en horen,
#datisdekunst

Omdat ze er van overtuigd is dat kunst van onschatbare waarde is voor mens en maatschappij zet Karen van Gilst haar werk in om de kracht en waarde van kunst(beleving) vast te leggen en stimuleren.

De afgelopen jaren heeft ze samengewerkt met diverse muzikanten en culturele organisaties. Denk bijvoorbeeld aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Sinfonia Rotterdam, Keep an Eye (the Records), het Prinses Christina Concours, het Internationaal Vocalisten Concours en Festival Jazz International Rotterdam.

“Karen weet in haar portretten de integriteit en kwetsbaarheid te vangen. Haar minimalistische zwart-wit signatuur is oprecht en herkenbaar een geeft elke foto een verhaal. Werken met Karen is precies wat haar foto’s uitstralen: rust, eerlijkheid, en avontuur. Een open-minded fotografe die duidelijk op eigen wijze haar verhaal uitdraagt.” – Kika Sprangers

“Het is heel erg prettig om met Karen te werken. Ze is efficient, precies, duidelijk en heeft een krachtige eigen stijl. We voelden ons ontzettend op ons gemak, dat is een grote kwaliteit als fotograaf.” – Mudita (Sanne Rambags, Koen Smits & Sjoerd van Eijck)

In het kort

  • In haar serie  #datisdekunst spreekt ze met directie en programmeurs uit de kunst en cultuursector over de kracht en waarde van kunst.
  • Voor koffietafelboek “Samen” schoot ze een elftal portretten van Rotterdamse kunstenaars met werk in de openbare ruimte.
  • Haar werk is gepubliceerd in de Grote Nederlandse Kunstkalender 2022
MEER BATAVIEREN
Zoek