Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Roufaida Aboutaleb

Roufaida is een Marokkaans-Nederlandse songwriter, muzikant, en producer uit Rotterdam. Roufaida is ook presentator op festivals als North Sea Jazz, Motel Mozaique én maker van de GRRRLS podcast.

Roufaida

In de muziek van Roufaida (27) weerklinkt de Noord-Afrikaanse diaspora. Geïnspireerd door artiesten als Björk, Fairuz en Aldous Harding produceert Roufaida ingetogen indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats. Ze zingt kordaat, maar kwetsbaar in het Engels, Arabisch en Riffijns. Op het podium creëert ze haar toegankelijke en intrigerende muziek helemaal alleen, om de luisteraar heel dichtbij te laten komen.

Onder de naam Southbound produceerde Roufaida in 2015 een EP in Kopenhagen. Ze sleepte de Grote Prijs van Rotterdam in de wacht en speelde de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Roufaida speelde onder meer voorprogramma’s voor internationaal vermaarde artiesten als Curtis Harding en Con Brio, en eigen shows op festivals als De Parade, Oerol en Motel Mozaique.

In het kort

  • is presentator op festivals als North Sea Jazz en Motel Mozaique
  • is maker van de GRRRLS podcast
MEER BATAVIEREN
Zoek