Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Julien Hervé

Julien Hervé is soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en initiator en artistiek leider van de Rotterdam Chamber Music Society. Hij maakt deel uit van de kamermuziekensembles Het Collectief en het Calliopee Ensemble en van het kamerorkest Les Siècles

Julien Hervé

Julien Hervé is soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast maakt hij deel uit van de kamermuziekensembles Het Collectief en het Calliopee Ensemble en van het kamerorkest Les Siècles, dat zich toelegt op het spelen van repertoire van de 18e tot en met de 21ste eeuw. Met Jean Hisanori Sugitani vormt hij een piano/klarinetduo.

Julien is initiator en artistiek leider van de Rotterdam Chamber Music Society, waarin vier jonge topmusici die nog aan het conservatorium studeren samenspelen met vijf professionals uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit leidt tot een over en weer bijzonder inspirerende samenwerking. Hoe goed 20e eeuwse klassieke muziek en jazz bij elkaar passen laat Julien zien met zijn Swing Quartet, dat verder bestaat uit Maud Lovett (viool), Ying Lai Green (contrabas) en Jean Hisanori Sugitani (piano). Het kwartet speelt muziek in verschillende bezettingen en arrangementen van Benny Goodman, I. Strawinsky, M. Gould, F. Poulenc, B. Bartok, H. Akst, R. Winfree, V. Rose, G. Lawrence, G. Gershwin, F. Waller en vele anderen. De klarinet leent zich bij uitstek voor dit repertoire. Julien Hervé komt oorspronkelijk uit Frankrijk en heeft gestudeerd aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris bij o.a. Pascal Moraguès, Paul Meyer, Alain Damiens, Jean François Verdier en Jean-Noël Crocq.

Hij won al vele prijzen. Gepassioneerd door de kamermuziek richtte hij in 2003 het ensemble Capriccioso op waarmee hij de 1e Prijs van de Krakau Internationale Kamermuziek Competitie won en tevens zijn eerste opnames maakte met muziek van Nicolas Bacri. Door de
Franse muziekrechtenorganisatie Adami is hij uitgeroepen tot Classical Music Revelation 2005. Julien Hervé was als solist te gast bij het Filharmonisch Orkest van Praag en het Orchestre de Chambre Français. Hij heeft gewerkt met componisten als Penderecki, Boulez, Connesson, Beffa, Bacri, Dubugnon en Maratka.

In het kort

  • soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
  • initiator en artistiek leider van de Rotterdam Chamber Music Society
  • speelt onder meer in Het Collectief, Calliopee Ensemble en kamerorkest Les Siècles
DE BATAVIEREN
MEER BATAVIEREN
Zoek