Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Brandt Attema

Brandt Attema speelt als solist over de hele wereld, is vast lid van het Nederlands Blazers Ensemble, van het New Trombone Collective en heeft een uniek duo met harpiste Astrid Haring. Brandt is tevens professor voor trombone in Karlsruhe en geeft les aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Brandt Attema

Brandt Attema is bastrombonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, het Nieuw Trombone Collectief en van Slide Monsters, het wereldberoemde trombonekwartet met onder andere Joe Alessi en Mashall Gilkes. Van 1999 tot 2019 was hij bastrombonist van het Radio Filharmonisch Orkest.

In 2008 startten harpist Astrid Haring en Brandt het eerste bastrombone-harp duo ter wereld. Sindsdien zijn er meer dan 15 composities voor hun geschreven en speelden ze concerten over de hele wereld.

Als docent geeft Brandt les op het Codarts conservatorium in Rotterdam, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vanaf oktober 2019 ook als professor voor trombone in Karlsruhe, Duitsland. Als solist is hij over de hele wereld te gast op diverse festivals. En als freelance trombonist speelde hij onder andere in de Berliner Philharmoniker, London Philharmonia, het Luzern Festival Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het AskoSchoenberg ensemble en Musikfabrik Keulen.

In het kort

  • Speelt in het Nederlands Blazers Ensemble en het New Trombone Collective
  • Is als solist te gast over de hele wereld
  • Geeft als docent les in Rotterdam, Den Haag en Karlsruhe
DE BATAVIEREN
MEER BATAVIEREN
Zoek