Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Danny Rombout

Danny Rombout is een veelzijdige percussionist, componist en producer voor de meest uiteenlopende muzikale ondernemingen. Hij creëert onder andere composities voor zijn eerste solo-album dat zich oriënteert rondom zijn liefde voor Zuid-Amerikaanse muziek.

Danny Rombout

Danny Rombout is een percussionist, componist en producer gevestigd in Rotterdam.

Hij is opgegroeid met sterke Zuid-Amerikaanse, (Afro-)Cubaanse en Indiase muziekinvloeden, die hem nog altijd veel muzikale referenties bieden. Danny studeerde medio 2018 cum laude af aan de wereldmuziekafdeling van het Codarts conservatorium, na zich in een breed scala aan percussie en drums verdiept te hebben. Niet veel later vertrok hij naar Havana, Cuba, om te studeren met percussionist ‘Changuito’.

Inmiddels heeft Danny al het podium mogen delen met artiesten als Maite Hontelé, Alain Pérez, Giovanni Hidalgo, Edwin Bonilla, Conjunto Arsenio Rodríguez, Jimmy Bosch, Juan Castro ”El Peje”, Marcial Isturiz, Luisito Quintero, Roberto Quintero, Orlando Poleo, Larnell Lewis, Michael League, Cory Henry, Michelle David & The Gospel Sessions, Rolf Sanchez, Kuenta i Tambu en Jungle By Night. Verder won hij in 2015 met Stella het Concours de la Chanson in Den Haag.

Momenteel speelt Danny in projecten als Nils Fischer & Timbazo, Beatriz, Raquel Kurpershoek en Son Bent Braam, waarmee hij optreedt op festivals als North Sea Jazz en Music Meeting. Hij is ondertussen met veel toewijding bezig met produceren, componeren en opnemen. Dat doet hij nu voornamelijk voor zijn eerste eigen album, voor zangeres Raquel Kurpershoek en voor Beatriz.

Netherlands, Rotterdam, 17 September 2020. portretten at during Batavierhuis. Photo: ©Marwan Magroun

In het kort

  • Componeert, produceert, neemt op en speelt met uiteenlopende muzikale projecten.
  • Is cum-laude afgestudeerd aan de wereldmuziekafdeling van Codarts in 2018.
  • Creëert momenteel albums van zichzelf, Raquel Kurpershoek en Beatriz. Hierbij exploreert hij de mogelijkheden om zijn liefde voor percussie en Zuid-Amerikaanse muziek te ontwikkelen met andere stijlinvloeden.
  • Is percussionist voor Nils Fischer & Timbazo, Beatriz, Raquel Kurpershoek en Son Bent Braam.
MEER BATAVIEREN
Zoek