Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Danny Rombout

Danny Rombout is een veelzijdige percussionist, componist en producer voor de meest uiteenlopende muzikale ondernemingen. Hij creëert onder andere composities voor zijn eerste solo-album dat zich oriënteert rondom zijn liefde voor Zuid-Amerikaanse muziek.

Danny Rombout

Danny Rombout is een Nederlands-Indiase componist/producer, percussionist en drummer voor uiteenlopende projecten. Hij is opgegroeid met veel Zuid-Amerikaanse, Afro-Cubaanse en Indiase muziekinvloeden en studeerde medio 2018 cum laude af aan de wereldmuziekafdeling van het Codarts conservatorium na zich in Latijns-Amerikaanse percussie en drums verdiept te hebben. Vlak daarna vertrok hij naar Havana, Cuba om te studeren met percussionist Jose Luis Quintana, ofwel Changuito.

Inmiddels heeft Danny al het podium gedeeld met voor hem inspirerende artiesten als Maite Hontelé, Alain Pérez, Giovanni Hidalgo, Edwin Bonilla, Conjunto Arsenio Rodríguez, Jimmy Bosch, Juan Castro ”El Peje”, Marcial Isturiz, Luisito Quintero, Roberto Quintero, Orlando Poleo, Larnell Lewis, Michael League, Cory Henry, Michelle David & The Gospel Sessions, Kuenta i Tambu en Jungle By Night. In 2015 won hij met zangeres Stella het Concours de la Chanson in Den Haag en in 2021 won hij met trompettist Peter Somuah de Erasmus Jazz Price.

Momenteel speelt en creëert Danny onder andere met Peter Somuah, Raquel Kurpershoek, Nils Fischer & Timbazo, veelzijdige projecten waarmee hij optreedt op plekken als North Sea Jazz, Bimhuis, De Doelen en Music Meeting. Hij is ondertussen met veel gedrevenheid naar nieuwe verbindingen bezig met componeren en produceren van eigen muziek en muziek van de projecten waarin hij speelt. Meer info over Danny vind je hier.

Netherlands, Rotterdam, 17 September 2020. portretten at during Batavierhuis. Photo: ©Marwan Magroun

In het kort

Danny Rombout is een Nederlands-Indiase componist/producer, percussionist en drummer voor uiteenlopende projecten.

MEER BATAVIEREN
Zoek