Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Thomas Pol

Thomas Pol is een Nederlandse bassist/componist die actief is in zowel de jazz als de klassieke wereld.

Thomas Pol

Thomas Pol (1989) is een Nederlandse contrabassist en componist geboren in Zwolle en sinds zijn conservatorium tijd woonachtig in Rotterdam.

Hij volgde zijn bachelor studio aan Codarts te Rotterdam waar hij lessen nam bij Marius Beets en Stefan Lievestro. Tijdens deze jaren deed hij een uitwisseling naar New Orleans (UNO) voor een jaar, en was hij finalist van de Erasmus Jazz Prijs. Na het slagen voor zijn bachelor in Rotterdam in 2011, keerde hij in 2013 terug naar New Orleans om zijn master te halen. De toekenning van Fulbright, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van den Ende foudation en UNO distinguished musical scholarship maakte dit avontuur mogelijk.

In de periode speelde hij veel met o.a. Stanton Moore, Wess ‘Warmdaddy’ Anderson, Jamison Ross, Herlin Riley, Nicholas Payton en meer. Het was een geweldige leerschool voor hem. Ook nam hij zijn debuut album op, ‘Thomas Pol in America’ is in 2016 uitgebracht. Na het slagen voor zijn master in 2015 keerde hij terug naar Nederland.

Terug in Nederland werd hij door Jazz International in 2017 benaderd om ‘The Pack Project’ te leiden, een initiatief in het leven geroepen om jonge opkomende muzikanten te steunen in hun muzikale loopbaan en zo een podium te bieden. In 2018 begon hij een klassieke master bij KCO bassist Rob Dirksen in Tilburg.

Thomas speelt met o.a. Benjamin Herman Trio, Pynarello, ALEXANDER, T.Pol 3, NAOS en is actief in zowel de jazz als de klassieke wereld.

Voor meer info: www.thomaspol.com

Thomas Pol

  • Voltooide in 2011 zijn bachelor jazz contrabas aan Codarts en in 2015 zijn Master in Music aan the University of New Orleans (UNO)
  • Bracht zijn debuut album ‘Thomas Pol in America’ uit in 2016
  • door Jazz International in 2017 benaderd om ‘The Pack Project’ te leiden
  • Begon in 2018 zijn klassieke master aan Fontys Tilburg bij KCO bassist Rob Dirksen
  • Werkzaam in toonaagevende ensembles Benjamin Herman Trio en Pynarello
MEER BATAVIEREN
Zoek