Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Antoinette van Hattem

Antoinette van Hattem is eigenaar van ‘de Artiesteningang’, een bureau dat sinds 1995 programma’s samenstelt voor zowel culturele als commerciële instellingen. Daarnaast initieert zij eigen culturele projecten, waaronder het festival ZomerZondagen wat van 2000 tot 2016 plaatsvond in Het Park bij de Euromast.

Antoinette van Hattem

Antoinette van Hattem is programma-maker, werkend vanuit haar bureau ‘de Artiesteningang’. Van oorsprong is zij lerares tekenen, textiele werkvormen en kunstgeschiedenis, maar na haar studie is zij volop aan de slag gegaan in de culturele sector.

Sinds 1995 stelt Antoinette voor culturele en commerciële instellingen programma’s samen met uitvoerende kunstenaars. Villa Augustus in Dordrecht is bijvoorbeeld een vaste opdrachtgever, waar zij sinds 2007 met een klein team het programma bedenkt en organiseert, wat uitmondt in concerten en inspirerende ontmoetingen. “Kunst doet beter kijken en luisteren”, is daarbij het uitgangspunt.

In Rotterdam organiseert ‘de Artiesteningang’ sinds mei 2018 de Heerenhuyskamerconcerten, een initiatief van Stichting Droom en Daad. Elke zondagochtend vindt in het Heerenhuys in Het Park bij de Euromast een intiem concert plaats, variërend van jazz en pop tot wereldmuziek en klassiek, uitgevoerd door musici die gelinkt zijn aan Rotterdam.

Vanuit de behoefte een ontmoetingsplek te creëren waar àlle Rotterdammers zich welkom zouden voelen initieerde Antoinette het zomerfestival ZomerZondagen. Van 2000 t/m 2016 vormde Het Park bij de Euromast het prachtige groene decor voor dit gratis toegankelijke culturele programma vol theater, muziek en workshops.

Andere opdrachtgevers vormen o.a. Hotel New York (sinds de opening in 1993), het Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek en de Operadagen Rotterdam.

In opdracht van Rotterdam Festivals verzorgde Antoinette verrassende openingsvoorstellingen voor het Jaar van de Architectuur en de lancering van Parfum de Boem Boem, maar ook een zomerprogramma in het stadscentrum, het speciaal ontwikkelde openingsconcert en weekprogramma tijdens de geschiedenismanifestatie ‘Tijdplein Rotterdam’, of een spektakelvoorstelling in de bouwput van het Centraal Station Rotterdam, als aftrap van de jarenlange werkzaamheden.

Bovenstaande projecten vormden een logisch vervolg op de periode tot 1993, waarin Antoinette o.a. werkte bij het Oerol-festival op Terschelling, het Metropolisfestival, Teatro Fantastico, het International Filmfestival Rotterdam en HAL 4, destijds een podium voor popmuziek en theater.

Dordrecht 6 juni 2017
Portret Anoinette van Hattem voor boek VA 10 jaar
Foto Ries van Wendel de Joode

In het kort

  • organisator en programmeur van de Heerenhuyskamerconcerten, elke zondagochtend intieme concerten in het Park bij de Euromast
  • programma-maker voor Villa Augustus in Dordrecht, klassieke concerten en ontmoetingen met inspirerende gasten uit de wereld van kunst en cultuur
  • initiator, programmeur en fondsenwerver voor ZomerZondagen, een laagdrempelig zomerfestival vol muziek en theater in het Park bij de Euromast
MEER BATAVIEREN
Zoek