Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Astrid Haring

Astrid speelt bij het New European Ensemble, Nieuw Amsterdams Peil en haar duo met Brandt Attema. Zij remplaçeert regelmatig bij het Residentie en Rotterdams Philharmonisch Orkest en Nieuw Sinfonietta.

Astrid Haring

Astrid Haring studeerde in 2009 Summa Cum Laude af bij Ernestine Stoop. Zij heeft een brede interesse in nieuwe muziek en legt zich graag toe op multidisciplinaire- en crossover projecten. Astrid is vast lid van het New European Ensemble en het hedendaagse ensemble Nieuw Amsterdams Peil. Met bastrombonist Brandt Attema debuteerde zij op het World Harp Congress 2008. Hun bezetting is uniek in de wereld en inspireerde veel componisten om voor hun te schrijven. Astrid vormt ook Duo Ravel met harpist Ernestine Stoop, waarmee ze debuteerde op het World Harp Congress 2011. Zij bewerkten onder meer de pianocyclus ‘Miroirs’, die zij opnamen op cd in 2012.

Astrid maakte samen met choreograaf David Middendorp de voorstelling ‘15 Minute Universe’, een combinatie van live dans, muziek en animatietechniek. Hiermee traden ze onder andere op Lowlands, Oerol en de World Expo op. Met componist Florian Maier, choreografe Sanja Hasagic en Duo AttemaHaring maakte Astrid de integrale dansvoorstelling ‘The Aeon of Horus’, met de wereldpremière op het World Harp Congress in 2014. Ze werkte ook samen met de zangeressen Nynke Laverman, Mathilde Santing, Izaline Calister, Magda Mendes en gitarist Camiel.

Naast klassieke kamermuziek in allerlei bezettingen, remplaçeert Astrid regelmatig bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch en het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Nederlands Blazers Ensemble, Asko|Schönberg Ensemble en Ludwig.

In het kort

  • Is vast lid van het New European Ensemble en Nieuw Amsterdam Peil
  • Legt zich graag toe op nieuwe muziek en cross-over producties
  • Heeft vaste duo’s met harpiste Ernestine Stoop en bastrombonist Brandt Attema
DE BATAVIEREN
MEER BATAVIEREN
Zoek