Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Magda Mendes

Portugese zangeres (winnares van de Gouden Notekraker 2018), al zeventien jaar woonachtig in Rotterdam maakt kleinschalige, autonome producties. Kwam in 2002 naar Nederland om LatinJazz te studeren aan het Rotterdams Conservatorium en woont sindsdien in de havenstad.

Magda Mendes

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek. Na de presentatie van haar laatste programma Oliveiras won ze in september 2018 de Gouden Notekraker, de door SENA uitgereikte vakprijs van en voor uitvoerende artiesten.

De Portugese zangeres, al zeventien jaar woonachtig in Rotterdam maakt kleinschalige, autonome producties. Ze heeft drie albums onder eigen naam uitgebracht, met Portugese folklore (documentaire Casa da Bôxa 2011), fadoklassiekers (Silêncio 2015) en het persoonlijke Oliveiras (2018) waarmee ze langs de grote podia tot eind 2020 tourt. De zelfgeschreven liedjes van Oliveiras zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan. Samen met haar vaste begeleider en co-auteur Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.

www.magdamendes.com

 

 

In het kort

MEER BATAVIEREN
Zoek