Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Aura Rascón

Aura is een Mexicaanse/Nederlandse fluitist, docent, componist, veelzijdige musicus, en culturele ondernemer die passie heeft voor diversiteit, verbinden van culturen en interdisciplinaire kunst projecten.

Aura Rascon

Aura Rascón is een fluitist, componist en interdisciplinaire kunstenaars uit Mexico, die in Nederland is gevestigd. Ze werkt internationaal met een agenda die bestaat uit solo- en groepsconcerten, opnames, onderwijs / lezingen en interdisciplinaire straattheater- en toneelmuziektheatervoorstellingen.

Als bansuri (Indiase bamboefluit) speelster,  geeft Aura regelmatig soloconcerten van Hindoestaanse Klassiek Muziek voornamelijk in Europa, India en Mexico en toerde ze ook uitgebreid met haar meester, de internationaal bekende bansuri-legende Pdt. Hariprasad Chaurasia als zijn begeleidende bansurimusicus tijdens zijn concerten in de Verenigde Staten, Europa, India, Mexico en Brazilië. Ze heeft ook samengewerkt en opgetreden met enkele van de meest gerenommeerde Indiase muzikanten van de jongere generatie.

Onlangs was Aura ook te zien als bansuri-solist op het OHM TV Kanaal, en was ook een van de muzikanten die op de soundtrack speelde van de Nederlandse documentaire over het bezoek van Ela Gandhi in Nederland. In oktober 2017 verscheen er een korte documentaire over Aura en haar relatie met haar meester, deze was te zien op de Nederlandse televisie (NPO2). Ze was ook als instrumentalist uitgekozen door de Indiase Ambassade om deel te nemen aan een video-opname in het kader van het 150e geboortejaar van Mahatma Gandhi, die op het officiële YouTube-kanaal van M. Modi, premier van India, te zien was.

SONY DSC

In het kort

MEER BATAVIEREN
Zoek