Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Niels Verbeek

Ik ben een klassiek slagwerker die vooral in orkesten speelt, lid is van slagwerkensemble Havelok en ondernemend is ingesteld

Niels Verbeek

Niels begon zijn Bachelor klassieke muziek in Groningen aan het Prins Claus Conservatorium (2008). Na 2 jaar vervolgde hij zijn studie in Rotterdam aan het Codarts Conservatorium en rondde daar zijn Bachelor (2012) en zijn Master (2015) beiden cum laude af.

Met de focus op de symfonische wereld deed hij werkervaring op als freelance paukenist/slagwerker in orkesten/ensembles zoals het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Camerata Koninklijk Concertgebouw Orkest, RTE-NSO (Dublin), BBC Concert Orchestra (Londen), Symfonie Orkest Vlaanderen, City of Birmingham Symphony Orchestra en vele andere.

Ook in andere stijlen van muziek heeft hij ervaring, zo was hij slagwerker bij theatervoorstelling ‘Mammoet’ waar de nadruk op steeldrum en Afrikaans slagwerk lag, en heeft hij ervaring met lichte muziek opgedaan bij de Luchtmachtkapel en het Metropole Orkest.

Daarnaast is hij dirigent van de harmonie ‘Het Geklank des Konings’ uit Zwijndrecht en is hij lid van het slagwerkkwartet Havelok, die onder andere optredens geeft op festivals als TROMP, International Percussion Competition Eindhoven.

In het kort

  • speelt pauken en slagwerk in verschillende orkesten in Europa
  • speelt kamermuziek in het slagwerk kwartet Havelok
  • Bachelor en Master cum laude afgerond aan Codarts Rotterdam
MEER BATAVIEREN
Zoek