Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Gideon van der Stelt

Gideon van der Stelt

Gideon van der Stelt groeide op in een familie van klassiek geschoolde muzikanten. Daar was het luisteren naar, en het maken van muziek een vanzelfsprekendheid. In zijn werk is muziek niet slechts ondersteunend, maar essentieel.

Een nieuwsgierigheid naar beeld en geluid mondde uit tot een fascinatie voor film. Aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam werd hij opgeleid tot audiovisueel kunstenaar en bestudeerde hij het filmmakerschap. Tijdens zijn studie maakte hij het werk dat ten grondslag lag aan zijn debuutfilm.

Gideon van der Stelt is een meester in de computertechniek. Met een fijngevoeligheid voor detail schept hij immersieve, echter-dan-echte fantasiewerelden. In zijn korte debuutfilm NEW BABYLON (2022) bewegen de karakters door een veranderende wereld, waarin ze elkaar altijd net mislopen. Momenteel combineert hij werk in opdracht (Amsterdam Sinfonietta; Grachtenfestival) met autonoom werk, waaronder het script voor een nieuwe film.

In het kort

  • Filmmaker, animator en visual effects artist
  • NEW BABYLON, korte debuutfilm (2021)
  • Studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie
  • Groepstentoonstelling « Out of Frame, Out of Line, Out of Order, Out of Paper » in Worm met installatie Apartments, 2018
  • Verknipte tijden, korte film (2012)
MEER BATAVIEREN
Zoek