Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

In Memoriam - Giovanni Burke

Giovanni Burke werkt samen met Marwan Magroun, Daniel O'Grmazion en Jeffrey de Roode voor stichting Studio Blaak Foundation als sociale bruggenbouwers.

In memoriam – Giovanni Burke

Ik ben Giovanni Burke, 34 jaar oud en Rotterdammer in hart en nieren. Na mijn master Sociologie (Grootstedelijke Vraagstukken & Beleid) afgerond te hebben heb ik enkele jaren gewerkt in de financiële sector op het gebied van hypotheken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan óf waarschijnlijk juist naar toe moet. Zodoende ben ik ook naast mijn baan in de financiële sector de afgelopen jaren bezig geweest met de terugkeer naar mijn echte passie en ‘roots’, het sociale domein! Sinds enige tijd heb ik met veel tevredenheid de switch volledig kunnen maken..

Waar hield ik me de afgelopen jaren dan mee bezig vraag je je wellicht af? In beginsel vooral conceptuele en creatieve schrijfopdrachten o.a. voor Vers Beton en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Door het conceptuele raamwerk samen met jeugdvriend Marwan Magroun te schrijven, heb ik het prille begin van projecten als “Tokyo Stories” (KINO), en “The Life of Fathers” mee mogen maken en mede initiëren. Vooral de afwisseling tussen projectmanagement, conceptueel en creatief schrijven sluit goed aan bij mijn competenties en dit maakt het tegelijkertijd ook leuk. Nu ik mij volledig kan richten op het sociale domein ligt de ruimte daar om mij nog duurzamer te verbinden aan onze stichting, houd ons in de gaten via de socials en op www.studioblaak.nl.

Ik werk momenteel vooral nauw samen met Marwan Magroun, Daniel O’Grmazion en Jeffrey de Roode onder de noemer stichting Studio Blaak Foundation. Vanuit dit collectief zetten wij ons in als sociale bruggenbouwers. We maken veelvuldig gebruik van een combinatie van creatieve elementen zoals video- en fotografie om zo bij te dragen aan een genuanceerder wereldbeeld.

Hiernaast ben ik vaak op pad met Raw Roets, een van de eerste artiesten die is getekend onder het nog jonge label van Winne (Couture 33).
Raw Roets heeft onlangs een plaat uitgebracht die goed wordt ontvangen en ook in deze door Covid19 geteisterde periode levert dat leuke shows op.
Daar help ik hem bij, maar ik zit ook regelmatig in de studio of woon vergaderingen bij.

Netherlands, Rotterdam, 17 September 2020. portretten at during Batavierhuis. Photo: ©Marwan Magroun

In memoriam - Giovanni Burke

MEER BATAVIEREN
Zoek