Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons huis, onszelf en alles wat we beleven. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aanmelden

Jeroen Verberne

De expressieve en eigenwijze trombonist Jeroen Verberne (1994) combineert het full-time tour-leven met zijn eeuwige zoektocht naar muzikale verdieping.

Jeroen Verberne

Trombonist Jeroen Verberne (1994) is inmiddels geen onbekende meer in het Nederlandse muzieklandschap. Als trombonist bij onder andere Gallowstreet en Chef’Special speelde hij de afgelopen jaren op vrijwel alle binnenlandse festivals en podia in en ondernam hij meerdere tours over de grens. Momenteel woont Jeroen in Rotterdam waar hij zich focust op zijn masterstudie jazztrombone aan het CODARTS conservatorium bij Ilja Reijngoud.

Al tijdens zijn bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam vallen Jeroens energieke spel en enthousiasmerende persoonlijkheid op en niet lang na zijn verhuizing naar de hoofdstad is hij getransformeerd tot een very much sought-after trombonist. Ook springt hij in het oog bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, waarmee hij in 2013 onder leiding van Eric Vloeimans langs de Nederlandse podia tourt. In 2015 weet hij zich weer in het orkest, ditmaal onder leiding van Martin Fondse, te plaatsen. In deze samenstelling winnen ze in 2016 de Zilveren Notenkraker: een erkenning van en een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. Jeroen werkt in deze tijd als lid van het NJJO ook samen met het metropole orkest onder leiding van dirigent Jules Buckley en hij doet ervaring op in een aantal buitenlandse jeugdorkesten: Zo tourt hij internationaal met het Britse National Youth Jazz Orchestra en het BuJazzO uit Duitsland.

Al tijdens zijn studie treedt hij toe tot de in Amsterdam opgerichte brassband Gallowstreet. In korte tijd maakt gallowstreet furore en ontpopt de band zich als lieveling op de Nederlandse festivals. Concerten in Europa en Afrika volgen. Naast North Sea Jazz en Lowlands ging ook tot tweemaal toe een uitverkocht Paradiso voor de bijl. In 2019 werd Gallowstreet voor de eerste keer uitgebreid met een volledig strijkorkest. Samen met Pynarello speelden ze een succesvolle show voor een uitzinnig dansende menigte in het Concertgebouw in Amsterdam. In diezelfde zomer krijgt Jeroen de kans om samen met Gallowstreet, als solist op zijn collectie zeeschelpen, twee avonden op rij Wende Snijders’ Wendes Kaleidoscoop te openen in een uitverkocht Carré.

Vanaf 2017 tourt Jeroen met de succesvolle Haarlemse band Chef’Special, waarmee hij uitverkochte shows in de Ziggo Dome, AFAS Live en Ahoy speelt en bovendien, in 2018, de 3FM Award voor Beste Live Act in de wacht sleept.

Tussen de bedrijven door helpt Jeroen veel groepen, that are in need of a trombone player, uit de brand en speelt hij, repeteert hij, en neemt hij op met de meest uiteenlopende artiesten. Van Jungle by Night tot de Jeugd van Tegenwoordig tot Jazz orchestra of the Concertgebouw.

Jeroens onstilbare honger naar muzikale verdieping en zelfontplooiing heeft hem al op veel plekken gebracht. Zo bezocht hij de steden New York en New Orleans om de muziek aldaar aan den lijve te ondervinden en onderzoekt hij momenteel in Rotterdam (Manhattan aan de Maas) naar nieuwe manieren van trombonistische expressiviteit en hocus pocus. In 2019 richtte hij Barking Fish op, een gloednieuw blazersquintet met Joel Botma op trompet, Kika Sprangers op alt-sax, Jesse Schilderink op tenor-sax en Marc Alberto op bas-sax, waarbij de focus ligt op vrije vorm en improvisatie.

  • Doet als kersverse Rotterdammer een masterstudie jazztrombone aan CODARTS
  • Is al jaren verbonden aan de brassband Gallowstreet
  • Speelt mee met verschillende acts waaronder Chef’Special
  • Onderzoekt de grenzen van vrije improvisatie met zijn recent opgerichte blazersquintet
MEER BATAVIEREN
Zoek